Dirigent

Tanja Ikonen

Tanja Ikonen

Tanja Ikonen har vært vår faste dirigent siden høsten 2019. Hun er bosatt i Bærum men kommer som navnet muligens røper fra Finland.

Tanja har mastergrad i direksjon fra Sibelius Akademi i Helsingfors. Hun har bla. en 2. plass i en internasjonal NWBC konkurranse for dirigenter (Nordic Wind Band Conference and Conductors Competition). Hun arbeider som frilans dirigent og instruktør, og har samarbeidet med mange forskjellige ensembler - alt fra militærkorps til symfoniorkestre. I tillegg til sin solide bakgrunn som dirigent og instruktør, er Tanja utdannet klarinettist. Hun har jobbet som profesjonell klarinettist i symfoniorkestre og andre orkestre i Finland. Og har i den sammenheng også vært soloklarinettist.

Tanja var i flere år musikalsk leder og dirigent for NMF Øst sitt representasjonskorps RØST, et tilbud til dyktige, talentfulle og dedikerte korpsungdommer i regionen vår. Hun dirigerte RØST fram til sommeren 2020.
I tillegg til å dirigere Skedsmo janitsjarorkester er hun også fast dirigent i Asker skolekorps.

Av korps og orkestere hun har har jobbet med er Telemark symfoniorkester, Finnish Dragoon Military Band, The Lapland Military Band, Sande Musikkorps og Asker Symfoniorkester i større og mindre engasjement og prosjekter.  
Søk
Driftes av Styreportalen AS